неділю, 1 березня 2015 р.

Запрошення до роботи у веб-квесті!

Увага! Увага! Увага!
Розпочинаємо роботу над новим проектом в рамках проведення 

тижня сприяння здоровому способу життя та БЖД:



Запрошуємо всіх взяти участь 

у загальношкільному веб-квесті

"Здоровий спосіб життя - це модно!"


Здоровий спосіб життя — це спосіб життя окремої людини, спрямований на профілактику хвороб і зміцнення здоров'я. Він включає такі принципи, як дотримання режиму дня, раціональне харчування, фізичну культуру, дотримання правил гігієни, відсутність шкідливих звичок, доброзичливе ставлення до оточуючих.




Складові ЗСЖ містять різноманітні елементи, що стосуються усіх сфер здоров'я — фізичної, психічної, соціальної і духовної. Найважливіші з них — харчування (у тому числі споживання якісної питної води, необхідної кількості вітамінів, мікроелементів, протеїнів, жирів, вуглеводів, спеціальних продуктів і харчових добавок), побут (якість житла, умови для пасивного і активного відпочинку, рівень психічної і фізичної безпеки на території життєдіяльності), умови праці (безпека не тільки у фізичному, а й психічному аспекті, наявність стимулів і умов професійного розвитку), рухова активність (фізична культура і спорт, використання засобів різноманітних систем оздоровлення, спрямованих на підвищення рівня фізичного розвитку, його підтримку, відновлення сил після фізичних і психічних навантажень).


Для усвідомлення ЗСЖ важливі поінформованість і можливість доступу до спеціальних профілактичних процедур, що мають уповільнювати природний процес старіння, наявність належних екологічних умов, інших складових ЗСЖ, що стосуються переважно не тільки фізичного і психічного, а також соціального і духовного здоров'я.

Під час роботи ви виконаєте щоденні завдання, оберете тематику власного дослідження і презентуєте свої результати. Перелік щоденних завдань:
День 4 - Алкоголь, наркоманія - це не для нас!
День 5 - Підсумки веб-квесту

Пропонуємо об'єднатися за такими віковими категоріями:
1 група - 5-6 класи
2 група - 7-9 класи
3 група - 10-12 класи

1 група виконує дослідження режиму дня та його впливу на здоров'я школяра та представляє результати дослідження у вигляді презентації.
2 група виконує дослідження впливу харчування на організм людини  та розробляє бюлетень-пам'ятку.
3 група вивчає шкідливі звички та шляхи запобігання їх виникнення та створює блог із результатами роботи.

Разом із вчителем основ здоров'я та вашими класними керівниками ви здійсните дослідження, виконаєте завдання та презентуєте свої результати на підсумковій сторінці.
Бажаємо успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар